En møteplass for patrioter

Galleria kunstfestival arrangeres i år for 14. gang. Felles for disse entusiastene som skal styre årets utgave er ønsket om å bidra til at Mosjøen skal være et levende samfunn med arrangementer som lager liv og røre i byen.

Kunstfestivalen skal ikke bare være en møteplass for fastboende og tilreisende kunstnere, men også en møteplass for Mosjøens befolkning, turister og andre som vil oppleve en by som har mye å by på.

Fellesnevneren for styret i Galleria kunstfestival er bypatriotisme eller sagt på en annen måte - et helgelandsarrangement lokalisert til Mosjøen.

 

Hele lokalsamfunnet mobiliserer for å utvikle Norges lengste kunstgalleri.

 

En rekke organisasjoner i Mosjøen har gått sammen for å etablere Galleria AS, et ideelt aksjeselskap som skal drive kunstfestivalen med samme navn videre. Initiativet kommer fra festivalgründeren Stig Ove Sivertsen. Foreløpig har Sjøgatas Vel, Mosjøen kunstforening, Vefsn museums- og lokalhistorielag og Kulturverkstedet gjort vedtak om å være med på å stifte Galleria-organisasjonen. Flere medeiere vil bli invitert etter hvert.

 

Galleria 201 9vil bli gjennomført etter kjent mønster  29.juni.-6. juli 2019

 

Galleria ble kjent som  «kunstfestivalen uten filter» der alle som hadde noe å vise fram var velkommen. Den ble arrangert første gang i 2006. Siden har festivalen vært et fast innslag i sommer-Mosjøen, der utstillingene har fylt tradisjonelle og utradisjonelle lokaler fra sør til nord i Sjøgata. Slik ble Norges lengste kunstgalleri skapt.

I dag er festivalen en blanding av kunstmesse, der alle som vil får delta, og utstillinger med inviterte kunstnere. Den skal fortsatt være en arena for mangfoldet av visuelle uttrykk, også  med formidling av impulser fra den internasjonale kunstverdenen.

Silje Mari Bergsnev

Rådgiver studiesenteret RKK Mosjøen og styreleder i Galleria

Annika Honggard

Daglig leder for Galleria

"Før jeg flyttet tilbake til Mosjøen måtte jeg alltid heim for å få med meg stemninga under Galleria."

Hans Løvmo

Landbruks- og miljøvernsjef i Alstahaug kommune

"Siden jeg er bosatt i Leirfjord og arbeider i Alstahaug ser jeg Galleria først og fremst i et helgelandsperspektiv. Jeg er glad for at jeg får anledning til å være på å utvikle kunstfestivalen i Mosjøen videre. Nord-Norge og resten av landet skal se hva vi driver med.."

Katrine Remmen Wiken

Formidlingsleder Vefsn museum

"Med min kunsthistoriske bakgrunn er jeg glad for å være med på å vise fram kunst i byen vår."

Janicke Kernland

Fagleder formidling Helgeland museum

Thomas Eidsaune

Selvstendig næringsdrivende

Roar Kleivhaug

Markedsansvarlig Bilfinger

"Min erfaring fra styrearbeid og næringsliv tror jeg vil være et positivt bidrag i denne sammenheng."

Petter Dass gt 1

8656 Mosjøen

Du finner oss på VÆXT Mosjøen

logo_vext2.png

© 2019 Galleria Kunstfestival.