Velkommen Galleria kunstfestival

Festivalen holder til ved foten av Øyfjellet i fantastiske Sjøgata, den gamle delen av Mosjøen ved bredden av elva Vefsna som besøkes av tusenvis av turister hver sommer. Festivalen er blanding av kunstmesse, hvor alle får delta, og utstillinger med inviterte kunstnere og kuraterte utstillinger.

  • Galleria kunstfestival er en arena for mangfoldet av visuelle kunstuttrykk og skal formidle impulser fra den internasjonale kunstverden og samtidig gi plass til den folkelige kunstinteressen.

  • Galleria skal skape møteplasser for kunstnere og barn & unge og reflektere at Norge er et flerkulturelt samfunn.

  • Galleria skal bidra til å heve sosiale og estetiske kvaliteter i byrommet.

Det legges også opp til faglige tilbud, kurs og workshops etc i festivalperioden. Utstillingslokalene varierer fra gamle rustikke vegger i naust og brygger til galleristandard. Det er er utstillingslokaler og gallerier gjennom hele Sjøgata som gjør at utstillingsområdet går fra Fru Haugans Hotel i sør til Mjaavatnbrygga i nord en tidligere trelasthandel/-lager.

Under Galleria fylles Sjøgata med folkeliv og atmosfære. Man kan alltid slå seg ned på en av kafeene for en matbit med forfriskning, og sjansen er stor for å oppleve et musikalske innslag eller annen underholdning på kjøpet.

Galleria Kunstfestival er sammen med ByfestVeko og Toppenkurset eiere av Festspillene Helgeland.

_MG_3955.jpeg
_MG_3101.jpeg

Galleria kunstfestival er “kunst uten filter” og ønsker at unge kunstnere, kunstnere in spe og amatører skal få stille ut og selge på samme arena som anerkjente utøvende kunstnere og gallerier. Dette skaper en unik stemning og atmosfære. Det er mange aktører og virksomheter som bidrar til at publikum og kunstnere skal bli ivaretatt og sikrer at det er gallerier/visningsrom til å huse utstillinger av alle varianter og sammensetninger.

I tillegg er Galleria “kunst med filter” hvor vi inviterer anerkjente kunstnere til å ha egne dedikerte utstillinger.

Ønsker du å stille ut og selge dine verk på Galleria kunstfestival?

Foto: Sarah Aakerøy 

Om festivalen