Per Heimly & Co på Fru Haugans Hotell under Galleria kunstfestival

Per Heimly, Kaja Norum og Espen Eiborg noen av de inviterte kunstnerne til årets Galleria kunstfestival. 

Lørdag 8. juli kl. 14.00 inviteres det til åpen vernissasje på Fru Haugans Hotell med kunstnerne til stede, etterfulgt av en kunstnersamtale ledet av forfatter Tor Martin Leines Nordaas. Musikalsk innslag: Drunken Sailors.

Per Heimly er en Norsksamisk kunst-, mote- og reklamefotograf bosatt i Oslo. 16 år gammel tok han opp kameraet, dro til Oslo og erklærte krig mot det rådende bildesynet. Heimlys bilder provoserer fordi de ofte viser det vakre i uskjønne, nedverdigende og tabubelagte situasjoner. Det var dette ekspressive uttrykket som først gjorde Heimly bredt kjent i Norge. Han har vært en av våre fremste fotografer i 25 år; hans bilder befinner seg et sted mellom det kommersielle og kunstneriske.

Intervju med Per Heimly

 

Billedkunstneren Espen Eiborg er en av Norges mest spennende kunstnere. Han har en Master of Fine Arts ifra NYSID, og han arbeidet i tolv påfølgende år som utøvende billedkunstner i New York. Espen Eiborgs billedverden beveger seg i grenselandet hvor fantasi møter virkelighet.Luftslottet som blir en realitet er sentralt i hans metodiske fremstilling. Espen Eiborg har utviklet en egen metode som kombinerer ett utvalg av teknikker og ingenting er ham fremmed for å oppnå den ønskede fremstillingen av billedflate eller motiv.

Kaja Norum har vært elev hos Odd Nerdrum, den såkalte “Nerdrumskolen”, og det gjenspeiles i hennes bilder. Norum ble landskjent da hun debuterte med et stort aktportrett av Sturla Berg-Johansen på Galleri Soon i 2011. Jeg liker å få fram stoffligheten i huden. Jeg bruker meg selv, ser på skulpturer og bruker også fotografier. – Odd Nerdrum har alltid vært idolet mitt, og jeg har lært masse av ham, sier Kaja Norum. Det synes i kunsten hennes. kombinerer ett utvalg av teknikker og ingenting er ham fremmed for å oppnå den ønskede fremstillingen av billedflate eller motiv.