Foredrag, seminar, event

Å fortelle et landskap
Vefsn Bibliotek, Mandag 10. juli, kl. 20.00
Forfatter Tor Eystein Øverås kåserer om kunstopplevelse og Kulturlandskap Nordland.  Øverås har jobbet mye med kunst og landskap, litteratur og landskap, historie og landskap, menneske og landskap. I forbindelse med Skulpturlandskap Nordlands 25-års-jubileum ble han invitert til å skrive et jubileumsforedrag. Han ser tilbake på Skulpturlandskapet, hvordan det var tenkt, og hva det ble. Han snakker om eget forfatterskap. Han reflekterer rundt hvorfor landskapet er så viktig i kunsten og litteraturen og menneskenes liv.
Øverås ble født på Finnsnes i 1968, vokste opp i Bodø, og bor i dag i Trondheim og Berlin. For boka «Til: En litterær reise»(2005) fikk han Havmannprisen. For essay-samlingen «Livet! Litteraturen» (2009) fikk han utmerkelsen «Årets kritiker». For boka «I dette landskap» (2012) ble han nominert ti Brageprisen
Kveldstimen på museet

Vefsn museum, Tirsdag 11. juli, kl 19.00

Poet og historiker Håvard Nilsen om sin nye diktsamling “Litt som den sangen”.

Spill i Galleriet
Galleri SOS, Tirsdag 11. juli, kl. 20.30
Med bakgrunn i en artikkel i årets “Far etter fedrane” samtaler og forteller Randi Baadstø og Kjell Øksendal om Baadstøbrygga, oppstarten av Sjøgatas Vel og Sjøgatabevaringen.

Litt som den sangen
Vefsn bibliotek, onsdag 12. juli kl. 13.00
Forfatter Håvard J. Nilsen presenterer boka si av samme navn.

Kunsten i hulene
Kulturverkstedet, onsdag 12. juli, kl. 18.00
Foredraget handler om nye oppdagelser og teorier om kunsten i istiden. Først og fremst om kunsten i hulene for 20-40 tusen år siden.
Tor Kvarv er en engasjerende foredragsholder som det er vel verd å høre på.
Smakebiter fra høstens nye bok?
Vefsn bibliotek, torsdag 13. juli kl. 13.00
Forfatter Tor-Martin Leines Nordaas leser egne tekster