Om festivalen

Velkommen Galleria kunstfestival

Festivalen holder til ved foten av Øyfjellet i fantastiske Sjøgata, den gamle delen av Mosjøen som ligger ved bredden av elva Vefsna og besøkes av tusenvis av turister hver sommer. Festivalen er blanding av kunstmesse, hvor alle får delta, og ustillinger med inviterte kunstnere og kuraterte utstillinger.

  • Galleria kunstfestival er en arena for mangfoldet av visuelle kunstuttrykk og skal formidle impulser fra den internasjonale kunstverden og samtidig gi plass til den folkelige kunstinteressen.
  • Galleria skal skape møteplasser for kunstnere og barn & unge og reflektere at Norge er et flerkulturelt samfunn.
  • Galleria skal bidra til å heve sosiale og estetiske kvaliteter i byrommet.

Det er også faglige tilbud, kurs og workshops etc i festivalperioden. Utstillingslokalene varierer fra gamle rustikke vegger i naust og brygger til galleristandard. Hovedarenaen for kunstmessen er Mjåvatnbrygga, en stor hall som inndeles i båser til hver utstiller. Her er det plass til 40-50 utstillere. Det er i tillegg mindre utstillingslokaler og gallerier andre steder i Sjøgata som gjør at utstillingsområdet dekker nesten hele gata.

Under Galleria fylles Sjøgata med folkeliv og atmosfære. Man kan alltid slå seg ned på en av kafeene for en matbit med forfriskning, og sjangsen er stor for å oppleve et musikalske innslag eller annen underholdning på kjøpet.

Galleria kunstfestival ønsker at unge kunstnere, kunstnere in spe og amatører skal få stille ut og selge på samme arena som anerkjente utøvende kunstnere og gallerier. Dette skaper en unik stemning og atmosfære. Det er mange aktører og virksomheter som bidrar til at publikum og kunstnere skal bli ivaretatt og sikrer at det er gallerier/visningsrom til å huse utstillinger av alle varianter og sammensetninger.

Ønsker du å stille ut og selge dine verk på Galleria kunstfestival? Meld deg på her.